Klachten en retour

Klachten

Het is natuurlijk vervelend als u een klacht heeft over de dienstverlening zoals u die ervaren heeft. Toch vragen wij u vriendelijk om uw klacht via de e-mail aan de afdeling klantcontact door te geven. Dit kan per e-mail, regulier post en/of telefonisch.
Onze medewerkers van de afdeling klantcontact zullen de klacht bekijken en proberen naar ieders tevredenheid de klacht op te lossen.

Onze gegevens:
Rix Hengelsport en Outdoor
Zeppelinstraat 11C Hoogeveen
Info@rixhengelsport.nl

Na ontvangst van uw klacht ontvangt u van ons een bevestiging. Wij zullen uw klacht binnen 14 dagen na ontvangst beantwoorden, mocht het meer tijd nodig hebben, dan zullen wij u hiervan op de hoogte stellen. Mocht u dit niet op prijs stellen, dan kunt u ook altijd contact op nemen met de afdeling bemiddeling van Stichting Webshop Keurmerk waar rixhengelsport.nl bij is aangesloten. Mocht de bemiddelingspoging om enige reden niet tot een bevredigende oplossing leiden, dan bestaat de mogelijkheid om uw geschil voor te leggen aan de Geschillencommissie (SGC).

Herroepingsrecht

Herroepingsrecht: 14 dagen recht van retour indien het product niet aan uw verwachtingen voldoet. Deze periode gaat in nadat u het product heeft ontvangen. Indien u een product terug wilt sturen maakt u gebruik van de instructies op de pakbon/retourformulier welke mee wordt gezonden met uw pakket. U kunt het complete, ongebruikte, onbeschadigde product terugsturen. Indien mogelijk in de originele fabrieksverpakking. Wij vragen u het product in een zo oorspronkelijk mogelijke staat te retourneren. Het is toegestaan een product terug te sturen wat incompleet, gebruikt en/of beschadigd is. De schade of ontbrekende onderdelen van het product zullen op het terug te betalen bedrag in mindering worden gebracht. De verzendkosten voor het retour zenden zijn voor uw rekening, bewaar daarom altijd het bewijs van verzending. De retourzending moet binnen de zichttermijn van 14 dagen zijn gemeld en uiterlijk op de 14e dag aan ons zijn teruggezonden. Binnen 14 dagen nadat wij het product van u terug hebben ontvangen storten wij uw aankoopbedrag terug inclusief de verzendkosten die u eventueel heeft betaald bij het bestellen van het product. U kunt gebruik maken van het Herroepingsformulier om van uw aankoop af te zien, en deze aan ons e-mailen of opsturen. Dit is niet verplicht. U kunt het formulier hier downloaden: Herroepingsformulier

Retourneren

Bij rixhengelsport.nl mag je 14 dagen nadenken over je aankoop. Zo kun je alles bekijken en beoordelen. Mocht je aankoop toch niet geheel naar wens zijn, dan kun je deze retourneren zonder opgave van reden. Stuur jouw retourartikelen mits ongebruikt, onbeschadigd en indien mogelijk in de  originele, onbeschadigde verpakking met een kopij van de pakbon naar:

Rix Hengelsport
Hofstraße 13
54666 Irrel
Germany

Na het verwerken van je retour storten wij het aankoopbedrag binnen 14 dagen terug. Bij orders die zonder verzendkosten verstuurd zijn maar na aftrek van de retouren onder de € 99,- uitkomen worden alsnog € 7,95 verzendkosten in rekening gebracht. Indien de originele verpakking dusdanig beschadigd is dat deze voor ons onverkoopbaar is geworden, wordt 10% van de nieuwprijs in mindering gebracht op het door ons terug te storten bedrag.